Behandlingar

HUNDSIM

Hundsimmet kommer att bestå av en bassäng med cirkamåtten 1,5-2 meter bred och 7-8 meter lång. Vi har valt att bygga en långsmal bassäng för att få de bästa förutsättningarna för en bra friskvårds-/rehabträning för din hund. Till hundsimmet kommer det att finnas två rum, i det ena rummet kommer där att finnas en upphöjd dusch, som man duschar av hunden i innan det får hoppa i bassängen. Bassängen kommer inte att innehålla några kemikalier. I det andra rummet kommer där att finnas torkmöjligheter, såsom handdukar och fön till hund. Hundsimmet beräknas vara färdigställt till någon gång under 2017. Mer info kommer att komma.

BAD/KLOKLIPPNING

Vi hjälper dig gärna med att klippa klorna på din hund. Du kan även lämna in hunden för att få den badad, fönad och borstad. Vi använder endast naturliga pälsvårdsprodukter. Badet beräknas vara färdigställt under 2016.

MEDICINSK LASERBEHANDLING

Laserljuset är en form av elektromagnetisk strålning. Tränger in i kroppens vävnader omedelbart och omvandlas till olika energiformer. Sätter igång olika processer i kroppen för att stimulera läkning av olika störningar i kroppens vävnader. Kan användas på både akuta (supereffektivt) och kroniska skador. Exempel på skador där laser kan vara effektivt; Alla typer av muskelskador som inflammation, sträckning, spänning, triggerpunktsbehandling, blödning (laser är en av få behandlingsformer som är fungerande på akuta blödningar). Ledproblem som stukning, inflammation, artros. Ligamentskador, senskador, benhinneproblem, frakturer. Ödem och svullnader, sår och fukteksem. Ryggsmärtor. Minskar ärrbildning i olika vävnader. Nervförsörjningspåverkan. Lindrar smärta. Kontraindikationer dvs tillstånd där hunden ej ska behandlas med laser; akut allmän infektion, tumörer.

OSTEOPATI

Osteopati är en form av manuell medicin som innebär att man använder händerna som redskap i diagnos och behandling. Osteopater behandlar inte bara det område som gör ont utan försöker hitta de bakomliggande orsakerna till varför besvären har uppstått. Genom att förbättra funktionen påverkas bl.a cirkulationen, det lymfatiska systemet och nervsystemet så att kroppens självläkning kan fungera optimalt. Behandlingen sker utifrån varje persons individuella förutsättningar för att skapa det bästa möjliga utgångsläget för hälsa och välmående.
Gå gärna in på www.osteopatforbundet.se för att läsa mer om osteopati.

HUNDREHAB- och FRISKVÅRD

Camilla Malm är Diplomerad och Certifierad Hundfysioterapeut (2000, 2009) Hon driver idag Camillas Hundrehab & Friskvård sen 2007, först i Furulund och numera i Höör sen aug 2009. I sommar 2016 kommer hon att finnas tillgänglig på Tass Inn. Camilla har oerhört goda referenser från många hundar och kunder, inom rehab och friskvård. För rådfrågning ringer ni Camilla: 0705-318305