Hundpensionatet i naturen.

Hunddagiset/pensionatet är ett nyrenoverat mysigt litet hundstall med tio boxar, byggda efter Jordbruksverkets lagar och föreskrifter.

Här finns både boxar för hundar som vill vara i centrum och se vad som händer och boxar för de hundar som hellre vill vara för sig själva.
Två av boxarna har egen rastgård, till för de hundar som gillar att vara ute mycket.
Utomhus håller vi på att anlägga en större rastgård med lite berikning i form av kullar, stenar, träd, leksaker etc.
Hundstallet är lantligt och mysigt inrett med sängar, mattor, filtar och fällar (allt av lättstädat och lättvättat material). Här finns även en TV för att miljön ska efterlikna en så trygg hemmiljö som möjligt. Jag har valt att bara ha en lägre skala hundar för att kunna ge en individbaserad service till varje hund och kund. Har ni specifika önskemål, tveka inte att berätta om dem. Tass Inn ligger ute på landet, här har vi lugn och ro och går skogspromenader i egen skog. Här träffar man även på hästar, får och höns. Hundarna rastas minst fyra gånger per dag. Utöver detta så vistas de som vill i den stora rastgården ute vid bra väder. Alla sorters hundar är välkomna, inklusive valpar. Allt anpassas efter hundens ålder och behov. Hunden skall vara vaccinerad mot Parvo och valpsjuka. Jag ser gärna att hunden är veterinärvårdsförsäkrad.

När ni kommer så låt gärna hunden sitta kvar i bilen, om det inte är för varmt, så går vi in och skriver ett inackoderingsavtal och inreder hundens box tillsammans. När det är dags för er att åka går jag iväg på en liten promenad med hunden, detta för att då är det hunden som lämnar er och inte ni som lämnar hunden. Att tänka på:

  • Ta gärna med en filt, en tröja, en leksak eller liggplats till hunden, detta för att den ska ha något som luktar hemma. (Det är inget tvång då vi har allt man kan tänka sig, bara hunden får något personligt med sig.)
  • Ta gärna med favoritleksaken/sakerna och tuggben som hunden kan sysselsätta sig med i boxen. Vill ni inte ta med har vi både tugg och märgben till försäljning.
  • Ta med koppel, halsband och ev. försäkringspapper samt vaccinationsintyg.
  • Ta med ev. foder. Detta för att hunden ska slippa ett foderbyte. Vill man inte det så har vi både färskfoder från Emzo och torrfoder från MeraDog, båda högkvalitativa hundfoder som de flesta magar tål.

Har du en hund som är lite kinkig med maten kan färskfoder vara något att erbjuda under vistelsen. Foder köps till för 20:-/dygn.